Paard & Sjamanisme


3 belangrijke healers van Crow Society zijn de paarden, Callisto, Pan en Sirius.

Sirius, Callisto en Pan
Sirius, Callisto en Pan

Sirius is een haflinger en de leider van de kudde.  Zijn naam is de naam van de op één na helderste ster van de hemel. Sirius is een Haflinger. In de griekse mythologie doodt Artemis (na misleid te zijn door haar broer Apollo) per ongeluk haar geliefde, Orion. Hierdoor was ze zo bedroefd dat ze hem als een sterrenbeeld aan de hemel zette, met zijn trouwe hond Sirius naast zich, zodat ze hem kon blijven zien. Sirius zie je dan ook niet over het hoofd, niet omdat hij groot is, maar om zijn stralende aantrekkingskracht.  

Sirius laat je zien waar de zon schijnt en voelen hoe je trouw aan je zelf blijft.(Op 20 december 2021 is Sirius naar de eeuwige velden vertrokken- voor altijd in ons hart!) 

Callisto is een kwpn/Fries. Haar naam betekent allermooiste. Het mythologische verhaal over Callisto is dat zij haar maagdelijkheid verloor aan Zeus, die zich had vermomd als Artemis en haar toen verkrachtte. Hierdoor raakte ze zwanger en werd toen door Artemis weggestuurd. Nadat haar kind was geboren en Hera achter het zoveelste bedrog van Zeus kwam, toverde ze Callisto om in een berin. Toen haar zoon Arcas de beer wilde doden kreeg Artemis medelijden met Callisto en kreeg zij, samen met Arcas een plaats tussen de sterren als de grote en kleine beer.     

Callisto laat je op een vrouwelijke manier zien wat er onbewust speelt.

Pan is een welsh/tinker. Zijn naam heeft hij niet voor niets. Volgens de griekse mythologie is Pan de god van het woud en patroon van de herders en hun kudden. Verder is hij de god van het vee en het dierlijk instinct. Als god van het woud, zorgde Pan voor veel mysterieuze geluiden die herders en hun kuddes vervulden met angst. Hetzelfde gold voor mensen op afgelegen plekken. Dit is dan ook de verklaring van het woord paniek.

Pan kan dingen in je los maken waar je van schrikt.