Mongoolse Spirit Grootmoeder


HET VERHAAL OVER GROOTMOEDER YANTUU  EN SUN CROW 

Grootmoeder Yantuu is een van voorouders uit voorouderlijn in het persoonlijk medicijnwiel van Sun Crow. Al jaren had ze veel contact met haar in de droomtijd en op een dag vertelde ze haar dat het tijd werd om naar het land en de plaats te gaan waar zij gewoond en uiteindelijk gestorven is.

In augustus 2010 ontmoette Sun Crow op een heilige berg (ovoo) in Mongolie, de Shaman (Buu) van de stad en beschermer van deze heilige berg.


 

 

Ze hadden al van elkaar gedroomd. De ontmoeting was hartverwarmend, maar niet onverwacht. Ze werd uitgenodigd voor de vuurceremonie die hij reeds gepland had speciaal voor die avond. De heilige berg bezocht ze, omdat spirit Grootmoeder Yantuu haar in dromen en visioenen exact uitgelegd had waar zij vandaan kwam en waar ze moest zijn. Tijdens de vuurceremonie die avond werd ze gekend, geaccepteerd en geïnitieerd door de Khariin Buu Nar (groep van Black Shamans of Mongolië)

Augustus 2012

Al enkele maanden werd Sun Crow "geroepen" om terug te gaan. Natuurlijk wilde ze graag, maar de financiele middelen waren er niet naar. Het roepen en trekken werd steeds meer en tja, als alles wijst naar Mongolie,dan komt daar een oplossing. De oplossing kwam van haar familie die de financien gaven om de reis te betalen.

De wederontmoeting met Dombov, Oyun en de rest van de familie was emotioneel en vol wederzijdse liefde en respect. Ze vertelden Sun Crow waarom zij en hun spirits haar dringend verzocht hadden te komen. De spirit (grootmoeder Yantuu) wilde met haar mee naar het westen en daarvoor zouden er rituelen en ceremonies gedaan moeten worden op de Mongoolse wijze.

Nog geen 2 uur later begon de eerste ceremonie en werd verteld door Spirit Grootvader hoe de rituelen zouden moeten verlopen en hoe haar "kostuum" er uit zou moeten zien. Alles werd tot in de details uitgelegd, de vorm van de jas, de kleur, de symbolen, bellen, huiden, de laarzen, hoofdtooi en andere heilige voorwerpen.
Dit alles moest binnen 2 dagen klaargemaakt worden en zoals dat gaat in Mongolië, werden de stamleden opgetrommeld en begon iedereen vol liefde en respect zijn taak te verrichten om aan de wensen van spirit Grootvader te voldoen.

De officiele ceremonie zou op 31 augustus 2012 om 17.40 uur zijn en voor die tijd zou alles klaar moeten zijn en de rituelen gedaan zoals doorgegeven.

 

In de dagen voor de officiële éénwording met Spirit Grootmoeder Yantuu, liet ze zich steeds meer zien en haar energie was erg sterk. Samen met de familie en haar tolk - uiteindelijk ook Tushee (assistent van de shaman en zijn/ haar spirit) hebben ze veel plezier en kolderieke momenten gehad door haar hernieuwde aardse ervaringen.

Grootmoeder Yantuu heeft geleefd in de 13e - 14e eeuw in Mongolië en laat zich momenteel zien als een liefdevolle, krachtige energie die zowel helend als confronterend is. Ze heeft een goed gevoel voor humor en heeft de gave harten te openen en de schaduwkanten van de ander bewust te maken en ze te transformeren.

Sinds de officiële éénwording gaat Sun Crow bijna ieder jaar naar Mongolië om samen met Grootmoeder Yantuu en andere Mongoolse sjamanen healingen en ceremonies te doen.

Iedere maand op volle maan wordt Grootmoeder Yantuu uitgenodigd door Sun Crow om door haar heen healingen en adviezen te geven.

 

 

 

 

 

 


Neem contact met ons op