Sjamaan Sun Crow


The Shamanic Way is ontstaan vanuit Praktijk Cheiron waar Sun Crow in 2007 mee startte. Praktijk Cheiron is een praktijk voor sjamanistische healingen en rituelen, astrologie en natuurlijke kruiden en aroma's. Vanuit deze praktijk heeft zij nog steeds haar persoonlijke consulten op afspraak.

Door de steeds grotere vraag van mensen om cursussen op gebied van sjamanisme te starten en gezamenlijke ceremonies te doen, is The Shamanic Way ontstaan.

Rond diezelfde periode op 27 april 2009 werd zij, tijdens een stam-ceremonie één met de geest van de kraai. Ze had de eer om exact te mogen meemaken waar de kraai, volgens de oeroude sjamaanse traditie, haar medicijn(kennis) vandaan gehaald heeft. Dit was niet zomaar een visioen, dit werd een reis van ongeveer 4 uur waarbij ze volledig kraai was.

Crow Medicine is back, my name is Sun Crow.

Sjamaan Sun Crow

De dagen, weken daarna volgden zich op met dromen en visioenen waarbij haar duidelijk werd gemaakt dat het haar taak was om Crow Society te starten. Volgens de noord amerikaanse traditie, droomde ze de kleuren, totems en de taken, het schild etc.

Sun Crow is een geboren sjamaan en draagt haar taak met liefde en toewijding uit. Ze is getraind en opgevoed in de noord amerikaanse traditie en geadopteerd door de Susquehannock Tribe of Florida en de Khariin Buu Nar (groep van Buryat Black Shamans) in  Mongolië. Haar belangrijkste leraren zijn de voorouders en spirits om haar heen. Vanaf augustus 2009 is zij Chief van de Susquehannock Crow Society Europe.

Behalve de trainingen, cursussen, teachings vanuit Crow Society/The Shamanic Way, begeleidt zij tevens de ceremonies en rituelen. Ze werkt als healer, astrologe en medicijnvrouw vanuit haar praktijk Cheiron.

De trainingen,cursussen en opleidingen van Crow Society/The Shamanic Way  die ze uitdraagt zijn vanuit de noordamerikaanse traditie en de sjamanistische visie, dat alle kennis in jou bestaat.

Samen met haar spirits zorgt Sun Crow voor een energetische zuivere ruimte waardoor de deelnemers in alle veiligheid en bescherming trancereizen kunnen maken. Ze zet de energie op dusdanige manier neer  dat het voor de aanwezigen mogelijk is zich open te stellen voor de kennis van de totems en spirits..

Het haar taak zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de samenwerking met alles wat bestaat, de samenwerking en verbinding met alles wat is. Het is haar taak om bij zoveel mogelijk mensen de oude kennis en verbindingen weer te activeren, ze op te leiden, te trainen om hun gaven en talenten wakker te maken en te gebruiken. of het is in aardse vorm of spirituele vorm als sjamanist, medium, sjamaan of healer.

Sun Crow "If you walk the path of life, you have to find your own destiny"

 

Het leven van Sun Crow (geboren met de naam Jolanda) in vogelvlucht:

"Van jongs af aan was ik gevoelig voor energie van anderen.

Op mijn verjaardagsfeestjes was ik al weg voor dat iedereen er was.  Grote groepen, cafe’s en discotheken  waren niet echt mijn favoriete plaatsen.  Het idee om te gaan was altijd leuk, maar het resultaat na één of twee uur minder. Ik zoog als het ware de energieen van anderen op met als resultaat dat ik volledig verstijfde, moeite met ademen , zelfs ging hyperventileren of flauwviel.

Volgens de huisarts kon ik niet tegen alcohol (wat ik niet dronk) of was het dan misschien de koolzuur in de drankjes? Geen idee.....praat eens met een psycholoog. Ook hij wist weinig raad met me en concludeerde dat ik zo maar een hard, ongeinteresseerd, niet sociaal meisje was???

Behalve de traumatische ervaringen (welke ik je bespaar) ging het leven gewoon door en kon ik weinig veranderen aan mijn lichamelijke en emotionele reacties.  En als ik dan weer volledig verkrampt, happend naar lucht thuis kwam, dook ik in mijn bed en probeerde daar de rust weer in het lichaam te krijgen. De volgende dag was het altijd weer weg.

Ik hield me graag bezig met de diertotems (wat ik toen nog niet wist) die op mijn slaapkamer kwamen. De wolf die vaak kwam als er iets minder leuks aan zat te komen en het paard die me meenam op onze nachtelijke reizen.  Dit was voor mij als het ware heilig en veilig. Toen mijn oma overleed (de moeder van mijn vader) verscheen ze voor me. Zo mooi...helemaal in het wit en ze vertelde bij me te blijven voor zolang ik haar nodig had. Ze is bijna 20 jaar gebleven.

Ik droomde graag over de aarde, de planeten en het universum en wilde zo graag meer weten. Meer over het leven, leven op andere planeten en sterrenstelsels. Het kon er bij mij niet in dat wij de enige “intelligente”wezens in het hele oneindige universum waren. Maar ja ik was nog zo jong en als een oom of vriend van de familie het dan uit ging leggen werd het zo onduidelijk. Afstanden, grootte, kleuren van planeten...interessant maar dat bedoel ik niet. Mijn zoektocht ging alleen door...

Ik las boeken, over het leven, meerdere levens, het ontstaan van de aarde etc. maar voelde ergens van binnen dat dit geschreven was door iemand anders en dat het haar of zijn visie of idee is of zelfs een samenraapsel van ideeen, inzichten van anderen.  

Dromen boeide me, mijn eigen nachtelijke dromen en ook hier vond ik de boekjes die zo rechtlijnig vertelde wat iets in een droom vertelde. Dat kan niet waar zijn. Iedereen is anders, ieder heeft zijn eigen idee, ervaring over een bepaald onderwep. Ik besloot mijn eigen droomdagboek bij te gaan houden en kon uiteindelijk zelf intepreteren wat de droom eigenlijk wilde zeggen.

De meeste dromen waren verwerkingsdromen van de dag of dagen ervoor.  Rondom mijn 25e kreeg ik een grote droom. In die droom verscheen er een vrouw  in een kerk bij het Maria altaar in een klein afgelegen kale ruimte in een hoekje van de kerk.  Zij zei me dat het tijd werd dat ik mijn werk ging doen! Dit zei ze op een dusdanig zelfs gebiedende manier dat ik precies wist wat ze bedoelde en dat dit, dit visioen,  een belangrijke rol in mijn leven zouden gaan spelen. Later identificeerde deze vrouw zich als Jeanne d’arc.

Er was  vanuit mijn perspectief in die tijd weinig te vinden op gebied van spiritualiteit. Ik zocht ontmoette mensen die met energie werkten, gebedsgenezers, paragnosten en allemaal zeiden ze me dat ik vele gaven had op spiritueel gebied. Het zou vanzelf naar me toe komen.....

Ik ging trainingen doen in mijn vrije tijd, want ondertussen was ik gaan werken in de commerciele sector (waar mijn spirituele nieuwsgierigheid en zienswijze niet gewaardeerd werd)

Polariteitsmassage, alfa training, touch for health, astrologie, symbolische psychologie.

Astrologie vond ik boeiend en vooral het duiden, ging me erg gemakkelijk af. Ik had mezelf natuurlijk al aangeleerd hoe ik dromen kon duiden en dit voelde als het ware hetzelfde. Je maakt verbinding met de mens en de planeten, de tekens  vertellen je het verhaal.

Rondom mijn 30e begon ik astrologische consulten, energetische healingen te geven en legde ik graag de kaart voor anderen.

Dat ben ik altijd blijven doen, terwijl ik een eigen bedrijfje startte in drukwerkbemiddeling en ook hier heel veel tijd aan besteedde.

Hoezeer ik ook genoot van mijn werk, de mensen, de drukkerijen (vooral de geur in de rotatiedrukkerijen) bleef het visioen van Jeanne D’arc me als het ware achtervolgen. Op een nacht tijdens mijn werk op de drukkerij viel ik als dood op de grond. Deze bijna-dood ervaring is zomaar niet in woorden te beschrijven. Door deze onbeschrijflijke schoonheid, de oneindige grootsheid, liefde en kennis stonden mijn spirituele zintuigen wijd open.

Jaren later werd de druk vanuit mijn bedrijf te hoog en zakte ik op n dag letterlijk en figuurlijk in elkaar. Burnout! En out was ik......Het heeft heel lang geduurd voor ik weer enigszins in mijn energie kwam. Mijn verlangen naar een ongecompliceerd  en vollediger leven werd sterker en sterker en toen ik de eerste drumgeluiden hoorde tijdens een introductiedag voor sjamanistisch healer, kwam ik thuis, werd alles wakker en wist ik dat dit hetgeen me al die tijd achtervolgt had. Het sjamanisme in al zijn  vormen.

Het was alsof ik als het ware op een soort automatische loopband werd gezet en precies gebracht waar ik moest zijn.  Zo kwam ik bij de Susquehannock Tribe terecht en  ontmoette m’n krachtdier, mijn  spirit begeleider en later de totems en voorouders op de windrichtingen. Velen waren oude bekenden en alles viel op z’n plek.  Nu was ik echt waar ik moest zijn om zo mijn ware pad te gaan lopen.

 In 2009,  tijdens een grote zweethut ceremonie werd ik volledig éen met de kraai en behalve dat ze me haar kennis deelde, gaf ze me de opdracht om trainingen en ceremonies op gebied van sjamanisme te gaan geven. 

Dat is wat ik probeer neer te zetten. De cursus Inner Knowledge is dan ook de cursus voor een ieder die zijn ware pad wil (gaan) lopen.

Ondertussen zijn er heel wat mensen die deze cursus (en de vervolgtrainingen) hebben gedaan en ik kan je verzekeren, dat na het volgen van deze cursus er talenten, gaven wakker zijn geworden die je leven stukken aangenamer gaan maken.

Je bent van harte welkom en het maakt niet uit of je al sjamanistische ervaringen hebt gehad of het je eerste ontmoeting is. Je leven, je doelen en taken zullen na het volgen van deze cursus een stuk duidelijker zijn." Aho Sun Crow.

Filmpje: Bezoek van de Gazet van Antwerpen