Workshop Spirit Boat - word wie je bent!


Als baby, in de wieg ben je je weinig bewust van alles om je heen.

Je neemt waar,  je voelt , je ruikt, je slaapt, lacht, huilt en eet.

Naarmate het bewustzijn indaalt wordt je als het ware opgevoed om in deze maatschappij, op deze aarde te kunnen functioneren. Je leert wat wel en niet mag en wat ‘gepast’ gedrag is.  Leuke en minder leuke ervaringen , situaties en zelfs simpele opmerkingen zorgen er voor dat je basispakket van eigenschappen wordt gekneed. Dit basispakket wordt naarmate van ons leven uitgebreidt en toont jouw identiteit, jouw keuzes, jouw gedrag, jouw eigenschappen. 

Sommige eigenschappen werken storend , belemmeren jezelf.  Sommige trekjes, eigenaardigheden heben hun dienst gedaan en heb je op een bepaald moment niet meer nodig.  Anderzijds, zijn er ook eigenschappen die je nog niet hebt kunnen ontwikkelen door allerlei redenen. Eigenschappen die je  kunnen versterken en helpen in deze aardse realiteit.

Tijdens deze workshop stappen we door middel van sjamanistische trancereizen,  in ‘onze persoonlijke boot’ en gaan we onze eigenschappen op een beeldende manier  ontmoeten.

De boot’ is een boeiende workshop met hilarische, humoristische, maar ook intense en emotionele momenten.

Deze workshop is voor iedereen die contact wil maken met haar/zijn typetjes.  Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk.  Een open mind en open hart is alles wat je nodig hebt.

Inhoud van de dag – workshop:

  • We beginnen de dag met een meditatie om ons los te maken van de drukte van de maatschappij.
  • We maken trancereizen
  • We ontmoeten ‘Totem Kraai’ ,onze gids op deze bootreis.
  • We verkennen onze  persoonlijke boot
  • We komen in contact met onze typetjes
  • We maken ons los van de eigenschappen of trekjes die we niet meer in ons leven nodig hebben
  • We verbinden ons met de eigenschappen of trekjes die we juist nu wel nodig hebben.

Na deze dag heb je de techniek en kennis om deze journey ook thuis te doen. Tevens is het mogelijk om deze workshop meerdere malen te doen. 

Uiteindelijk wil je toch worden wie je bent!

Eind juli was de workshop de spiritboot.  In de aankondiging stond dat je typetjes van jezelf los kon laten. Dat leek mij wel wat.

Het was verbazingwekkend. Stap voor stap was de begeleiding van Sun Crow. Je hoeft geen cursus gevolgd te hebben om deze workshop te kunnen doen. Na de meditatie maakte we kennis met de grote kraai, de spiritbegeleider van de dag. Mogelijk had de kraai jou iets te zeggen of te laten zien. Dat merkte je vanzelf. Daarna bekeek iedereen haar boot. Eenmaal op de boot bekeek je eerst de typetjes die er opzaten. Pas daarna gingen we varen. Je meerde aan op een plaats die je uitgezocht had en wachtte buiten de boot op een typetje wat bij je kwam. Dat  gebeurde ook je kon het typetje weer mee terug nemen of je kon  hem/haar daar laten. Dat ging erg respectvol. 

Na afloop voelde ik mij nieuw, verlost van een aantal mij beperkende types. Heel blij met met nieuwe type omdat ik die heel goed kon en nog kan gebruiken. Ook voelde ik mij rijk om wat de grote kraai had gezegd en mij had laten zien.

Ik zou zo weer naar deze workshop gaan omdat er nog wel wat typetjes zijn die ik op zou willen ruimen. Maar ook omdat het een leuke dag was. Sommige mensen hadden wel hele leuke types waar we erg om konden lachen.

Dank je wel Sun Crow voor de leuke dag en de super begeleiding ik heb er nog steeds plezier van.